Op 8 en 9 oktober hadden we een delegatie uit de Ermelose Westerkerk te gast. Er wordt al wat langer nagedacht of en hoe de PKN-gemeenten WaalKoogDenHoorn en de Westerkerk wat voor elkaar kunnen betekenen. Eerst elkaar maar eens wat beter leren kennen, was de gedachte. Op zaterdag kregen onze gasten een rondleiding in de Hoornderkerk en hoorden ze over het (gemeente)leven op Texel. We aten samen, leerden elkaar een lied en stelden elkaar vragen: hoe zit dit bij jullie? Wat doen jullie aan dat? Dat leverde levendige gesprekken op. Op zondag ging de Ermelose ds. André Priem voor in de kerkdienst. Mag ik jouw tot zegen zijn?, was het thema van de dienst. De diaconale collecte-opbrengst ging mee naar de jongerengroep in Ermelo die binnenkort de handen uit de mouwen gaat steken in een Bulgaars dorpje waar een modderstroom veel vernield heeft.

Over hoe het nu verder gaat, zijn nog geen afspraken gemaakt, maar dat we elkaar tot zegen kunnen zijn is wel zeker. Hoe deze kinderen van één Vader elkaar verder kunnen steunen zal gaandeweg duidelijk(er) worden. Wordt vervolgd dus!

Een paar dagen later kregen we een filmpje opgestuurd dat zij aan de gemeenteleden in ermelo zullen laten zien. Geeft een goede impressie van het bezoek.