Donderdags Op Verhaal Komen in de Hoornderkerk

Wie in de zomerse drukte even stilte zoekt, is ook dit jaar op donderdagmiddag welkom in het Hoornder Kerkje. Al zestien jaar lang wordt er aan het eind van de middag een bijeenkomst gehouden onder de naam ‘Op Verhaal Komen’. Muziek, stilte, gedichten of een verhaal zijn de vaste ingrediënten, voorafgegaan door een orgelconcert. Wat ooit begon op verzoek van gasten, is een inmiddels niet meer weg te denken onderdeel van de Hoornder donderdagen. Op Verhaal Komen is uitgegroeid tot een wekelijks rustpunt gedurende de maanden juli en augustus. Dit jaar zijn de bijeenkomsten vanaf 6 juli tot en met 24 augustus, van half 5 tot half 6. De toegang is gratis.

Arie Abbenes is een van de drie organisten die zijn medewerking verleent. Hij bespeelt het monumentale orgel van Den Hoorn vier keer met muziek uit Italië en Italiaanse invloed in het Noorden. Denk aan componisten als Pasquini, Petrali en Corelli, maar ook Georg Fr. Handel. De eerste organist in de serie bijeenkomsten is vaste gast Teus Stam uit Alblasserdam. Hij zal onder meer Voluntary Opus 6 nummer 8″ van Johan Stanley spelen en een bewerking van psalm 106 door Maarten Vos.

Op 27 juli is er een Op Verhaal-speciaal waarin Jaap en Ria van der Slikke een programma van orgel, piano en zang presenteren met dichter Alfred Valstar. Dan staan werken van Bach, Mozart, Schubert en Bartoldy op het programma met voor de gelegenheid geschreven gedichten.

Andere medewerkers zijn onder meer Dyo Wassink (orgel) met Marijn Visser (cello), Alie Vlaming (lier), Marc Bakker (trompet) en Ariën Erkelens. Verhalen en gedichten worden verteld door Fiet van Beek, Gerdie Grabowski, Cora Vlaming, Anne Kooi, Bart Scholten en Henk van den Top.