Zondag is het Pasen, een van de belangrijkste feesten van het christelijk geloof. Ook de protestantse gemeenten op Texel vieren dat Christus is opgestaan. Nu bijeenkomsten niet mogelijk zijn en veel mensen thuis moeten blijven, willen we hen ‘een teken van Leven’ aanbieden.

Op zaterdag 11 april, staan er bossen bloemen bij de protestantse kerken in Den Burg, Den Hoorn, De Waal, De Koog, Oosterend, Oudeschild en De Cocksdorp. Deze bloemen zijn om weg te geven. Wie iemand weet die in deze coronatijden aan een bloemetje toe is, de deur niet uit kan of bemoediging nodig heeft, kan een bos bloemen-om-weg-te-geven ophalen tussen 10 en 2 uur. Er is genoeg en de voorraad wordt tussentijds aangevuld, dus het is niet nodig om allemaal om 10 uur te komen.

Bij de bloemen zit een kaartje met een Texels lentetafreel waarop degene die de bos doorgeeft een persoonlijke boodschap en zijn of haar naam kan zetten.

Ook bij deze bloemen om door te geven is het van belang afstand te houden tot elkaar. Zowel bij het afhalen van de bloemen als bij het brengen aan anderen. Leg de bloemen op de stoep of hang ze aan de voordeur en neem daarna of daarvoor contact op met degene voor wie ze zijn. Geef zo het leven door, niet het virus.

Met deze actie steunen we ook een aantal Texelse bedrijven die de bloemen leveren. Het gaat om de families Uitgeest (de Koog), Poede (Schorrenweg), Terpstra (Den Hoorn) en Lap (Den Hoorn).